2016-07-18 2986 浏览
大約一個禮拜前訂座慶祝紀念日,訂左個sunset menu,又可睇日落又可望夜景。電話預定時同佢講加句happy anniversary,比個surprise女朋友。但當日有事要三番四次改時間,接待員仲好好禮貌。一入到去比個靚景震懾住,一片片落地玻璃顯得天空日落特別美麗,180°維港景色。叫左一個日式天婦羅,但係佢唔係普通嘅天婦羅食法,d天婦羅係要點d特製黑芝麻醬,估唔到真係好有驚喜,好好食。然後main course叫左個牛扒同牛面頰加鬼佬dumpling。個面頰入口即溶,好臊,建議唔中意臊味重唔好叫。不過我女友就好中意啦個牛扒都好食既,幾入味。我叫左medium well,不過我覺得可以rare d,肉質更軟。甜品方面呢,有我一早叫好既happy anniversary朱古力牌,原來都幾好食。成個甜品盤有幾款:冰橙sorbet,朱古力心太軟,法式焦糖布丁等等。仲有就係,waiter們服務好好。每次起身佢地都會細心地幫你即刻摺好餐巾,我女友感到非常不好意思呢!洗手間好整潔乾淨,用毛巾抹手,佢話沒有半點嘔心臭味的感覺

洗手間好整潔乾淨,用毛巾抹手,佢話沒有半點嘔心臭味的感覺

庆祝纪念
纪念日