2014-09-02
由於屋企附近冇似樣的上海菜, 當想食小籠包時就會與男友行過黎晚餐. 開業果陣我已經開始幫襯, 上上好在次次都唔洗等太耐位. 有時可以即入, 最耐一次都係20分鐘左右.兩個人建議食1小籠包 + 2小菜 + 1炒面炒飯就岩岩好, 叫多個都會飽.以下係食過的食品評價:小籠包: 夠熱, 多汁, 多肉, 皮簿易穿. 自鼎x豐水準下降後就愛上此店的小籠包上海粗炒: 常點之一, 大碟得黎又多菜, 又炒得香, 有少少少油但可接受雞絲粉皮: 這兒的粉皮是皇花生味不是酸酸的麻醬味, 男友愛麻醬味的所以只吃了一次豬扒湯拉面: 湯面無味, 豬扒亦怪怪, 不會再叫鱔糊炒拉面: 夠味, 足料, 男友愛吃, 但我覺得好'漏'...梅菜扣肉: 餐牌上不是叫梅菜扣肉但忘了名字, 這個扣肉都切到薄薄的一片, 底下是梅菜 (菜葉多過莖, 正), 配炒飯一流, 很好吃紅油抄手: 不夠辣, 叫甜鼓油抄手更為適合...醉雞: 跟出面的分別不太. 還好啦不知是否經常加價, 由初初二百元起吃到現在要二百八十元.亦不知是否因此餐廳推出了印花優惠, 但我相信短期都不會去了.
開業果陣我已經開始幫襯, 上上好在次次都唔洗等太耐位.
有時可以即入, 最耐一次都係20分鐘左右.
以下係食過的食品評價:
豬扒湯拉面: 湯面無味, 豬扒亦怪怪, 不會再叫
紅油抄手: 不夠辣, 叫甜鼓油抄手更為適合...
醉雞: 跟出面的分別不太. 還好啦
不知是否經常加價, 由初初二百元起吃到現在要二百八十元.