2021-05-27
平時去食tea set至少都要幾百蚊,而位於荃新天地呢間Sensu嘅tea set只係$188/2位,好抵食,賣相仲幾靚,餐廳環境亦不錯,中間有棵藍色大樹,好有森林feel,仲特別整左個有藍色花花同波波燈嘅房仔,好啱打卡呢📸Tea set一共有8款鹹/甜點:🧡意式蕃茄蝦多士🧡芝士年糕🧡明太子玉子燒💖香芋雲卷💖朱古力布朗尼💖蘋果撻💖鬆餅💖法式檸檬撻上枱時仲有乾冰營造仙氣,令個Tea set更夢幻☺️!另外仲可+$58加配3款或者+$88加埋6款,夠哂彈性,我地都加左$58日式蕨餅、炸蝦同芝士年糕,鹹點同甜點都做得不錯,鐘意芝士年糕夠流心,芝士亦好香濃,蝦多士同炸蝦亦怎蝦多士得好香脆!甜品中就愛香芋雲卷,蛋糕鬆軟,香芋泥亦好綿密,檸檬撻加上蛋白霜,酸酸甜甜都不錯,而加配的蕨餅有抹茶同黃豆味兩款,都好好味又煙韌!跟餐仲包兩杯冷泡茶,亦可以用半價升級至無酒精飲品😋💛Golden Mist 跟set+$44 (原價$88)呢款有個玻璃罩罩住,打開有煙霧效果,打卡一流,由桂花香梨撻、茉莉花茶、糙米茶、菠蘿汁、芒果汁、酸橙汁、粟米蓉同熱情果醬打成,味道層次好豐富,菠蘿味同熱情果味較出,酸甜中
Tea set一共有8款鹹/甜點:
💖朱古力布朗尼
💖蘋果撻
💖鬆餅
💖法式檸檬撻
上枱時仲有乾冰營造仙氣,
令個Tea set更夢幻☺️!另外仲可+$58
加配3款或者+$88加埋6款,夠哂彈性,
我地都加左$58日式蕨餅、炸蝦同芝士年糕,
鹹點同甜點都做得不錯,鐘意芝士年糕夠流心,
芝士亦好香濃,蝦多士同炸蝦亦怎蝦多士得好香脆!
而加配的蕨餅有抹茶同黃豆味兩款,都好好味又煙韌!
跟餐仲包兩杯冷泡茶,
亦可以用半價升級至無酒精飲品😋
💛Golden Mist 跟set+$44 (原價$88)
呢款有個玻璃罩罩住,打開有煙霧效果,
打卡一流,由桂花香梨撻、茉莉花茶、糙米茶、菠蘿汁、芒果汁、酸橙汁、粟米蓉同熱情果醬打成,味道層次好豐富,菠蘿味同熱情果味較出,酸甜中又帶點花香味!
❤️Marble Florals 跟set+$44 (原價$88)
賣相好吸引,由蕃茄、紅菜頭、蜜桃汁、
椰子水同熱情果糖漿打成嘅沙冰,配搭好特別,酸酸甜甜咁,都唔錯!