2015-08-10 2700 浏览
係FB見到朋友POST D相出黎已經睇到我流晒口水, 所以即刻約人去朝聖...終於到當日啦! 其實我已有晒心理準備係好多人ga la, 但估唔到真係多人多成甘, 我地約12點到, 成兩點幾先入到去, 我等到已經無左好想食個團火... 入到去安排左我地坐中間個張share坐既大枱, 其實真係幾逼下, 側邊既坐位較為舒服, 景觀又靚, 但無計, 難道再等下去咩? 我地三個主菜order左兩客抹茶蕎麥麵同一客抹茶冷烏冬, 食落其實又唔係好重抹茶味, 不過又真係幾煙un, 兩者相比, 我較為喜歡食蕎麥麵之後我地分別order左三個甜品, 分別係一杯綠茶芭菲同一杯焙茶芭菲, 兩者都是用cream+綠茶/焙茶雪糕+綠茶/焙茶蛋糕+紅豆蓉+丸子+脆米+啫哩堆砌出黎的, 賣相不錯,食落幾有口感, 好滿足, 兩個味都好好食, 不妨一試而另一個朋友就order左抹茶軟雪糕,清清地,有齊抹茶及焙茶味既軟雪糕,口感都幾滑,不錯不錯當我地食得好開心既時候就有待應埋黎吹我地交枱,其實我地個甜品只係上左約10分鐘咋,要我地用高速KO晒佢,尾段真係食得幾狼狽下,90分鐘用餐時間其實真係好趕!

抹茶蕎麥麵 and 抹茶冷烏冬
綠茶芭菲 and 焙茶芭菲
抹茶及焙茶味既軟雪糕

题外话/补充资料: 野食OK, 但服務及安排有待改善!
抹茶蕎麥麵 and 抹茶冷烏冬
綠茶芭菲 and 焙茶芭菲