2018-04-09 141 浏览
復活節假期後又要上學了,系返學挨canteen前,當然要食翻餐好嘅!今晚同媽咪去咗灣仔一間小 cafe 食晚餐, cafe 叫 I'm Nuts 幾得意。餐廳細細地,但佈置都幾別緻,樓底天花有復古型吊扇,牆壁有小盆栽和掛畫。有個開放式的水吧和甜品櫃,供客人點菜。食物可以散叫或點套餐,價錢不太貴,而且驚訝的是竟然沒有加一服務費。甘筍湯湯內有甘荀蓉,喝時頗有口感,而且不像一般西餐湯咁creamy, 反而覺得清新可口。綠海灘上的軟殻蟹軟殼蟹有拳頭般大,外殼炸得香脆,肉質鬆軟,意粉應加有蔬菜元素,綠綠哋色,感覺好健康,而且煙靱度遹中,蒜香味濃。美國100%安格斯純牛肉松露醬漢堡配薯條漢堡牛扒刻意煎得微微生,但沒有血水,食落唔會太乾,而且都幾juicy。薯條好夠味,外脆內軟。Cappuccino拉花圖案精緻,咖啡味香濃,而且容易入口。雜莓芝士蛋糕以為會好膩好甜,但又唔係喎,唔太甜,清清地

餐廳細細地,但佈置都幾別緻,樓底天花有復古型吊扇,牆壁有小盆栽和掛畫。有個開放式的水吧甜品櫃,供客人點菜。

甘筍湯

綠海灘上的軟殻蟹

美國100%安格斯純牛肉松露醬漢堡配薯條

Cappuccino
拉花圖案精緻,咖啡味香濃,而且容易入口。

雜莓芝士蛋糕
以為會好膩好甜,但又唔係喎,唔太甜,清清地