2024-03-22 23 浏览
上年已经bookmark左呢间「鮨一日本料理」好耐,见到朋友食嘅野相当高质难得今日可以唔洗凑女,即刻叫埋爸爸lunch time系荃湾会合先店面装修走温馨居酒屋小店嘅路线,装潢木系和风,感觉似到左日本嘅气氛见到有套餐就叫左个《季节限定 二人套餐》每位$388✅蟹🦀️籽沙律材料十足💯蟹籽份量好多,夹埋青瓜同蟹柳丝,食落嘅口感正👍🏻✅渍物两品渍物两品酸荞头同牛蒡,呢个前菜好开胃味道又清新✅味淋鱼干甜甜地嘅鱼干烧得好淋,夹埋沙律酱食系绝配时令生蚝🦪(西班牙蚝)呢只生蚝真系非常之肥美又大只鲜甜✅刺身盛合四品店铺因应返时令提供返刺身品种每款都是厚切,鱼香新鲜度极高,鱼油好丰富,带子好鲜甜✅日本海胆鱼籽杯嚟到重头戏😍海胆杯系我地最期待既一道菜式。铺满海胆同三文鱼籽既寿司杯海胆入口溶化后个种甜美,加埋脆卜卜既鱼籽配上珍珠米,呢款系我地全日之冠💯✅和风糖度番茄食到中段时候食呢个番茄,酸酸地既酱汁有助开胃消滞✅唐扬炸鸡配明太子酱炸鸡好juicy唔会好干身,香脆度岩岩好✅樱花虾葱吞拿鱼腩卷份量好多,并不是普通寿司size樱花虾同葱吞拿鱼系好夹嘅组合✅糖心蛋蚬肉味噌汤鸟冬鲜甜嘅蚬肉夹埋糖心蛋加乌冬,实在大满足

见到有套餐就叫左个
《季节限定 二人套餐》
每位$388

✅蟹🦀️籽沙律
材料十足💯蟹籽份量好多,夹埋青瓜同蟹柳丝,食落嘅口感正👍🏻

✅渍物两品
渍物两品酸荞头同牛蒡,呢个前菜好开胃味道又清新

✅味淋鱼干
甜甜地嘅鱼干烧得好淋,夹埋沙律酱食系绝配
时令生蚝🦪(西班牙蚝)
呢只生蚝真系非常之肥美又大只鲜甜

刺身盛合四品
店铺因应返时令提供返刺身品种
每款都是厚切,鱼香新鲜度极高,鱼油好丰富,带子好鲜甜

✅日本海胆鱼籽杯

✅和风糖度番茄
食到中段时候食呢个番茄,酸酸地既酱汁有助开胃消滞

✅唐扬炸鸡配明太子酱
炸鸡好juicy唔会好干身,香脆度岩岩好

✅樱花虾葱吞拿鱼腩卷
份量好多,并不是普通寿司size
樱花虾同葱吞拿鱼系好夹嘅组合

✅糖心蛋蚬肉味噌汤鸟冬
鲜甜嘅蚬肉夹埋糖心蛋加乌冬,实在大满足

✅最后仲食咗一份好软糯嘅绿茶蕨饼为呢一餐画上完美嘅句号

总括嚟讲,呢一间性价比真心几高,一个较经济嘅价钱可以食到咁多款海鲜

当日坐吧枱位置,店面位置唔算话好多,可以提早打电话订座
用餐时段
  • 香葱拖罗反卷