2023-02-09
熟食中心經常隱藏咗好多美食,今次就去咗觀塘熟食中心尋寶,餐廳係售賣川菜就主,有主食、小食、前菜同甜品,價錢真係平到你唔信,由$4 - $36經濟又實惠。龍鳯麵我唔食得辣,就揀咗唯一一款唔辣嘅麵,可以揀粗麵或幼麵,我就揀咗粗麵,麵身爽口順滑,配有雞肉,肉質軟腍,切到細細件,容易入口。特色素蓮藕川式無骨鳯爪前菜同小食都係細細份,可以叫多啲唔同嘅野試下,對我黎講都幾辣,辣得黎有後勁,素蓮藕第一次食,幾特別。紅糖冰粉紅糖糍粑食川菜必食嘅甜品,呢個都有齊。冰粉配料有提子乾、花生和山楂,紅糖唔會太甜,冰冰涼涼幾好食。通常食糍粑嘅紅糖會淋係出面,而呢到嘅糍粑,紅糖會係入面,外脆内軟,而且又唔會好甜。芝士蛋糕唔食得辣就叫多樣甜品試下,口感細膩綿柔,芝士味恰到好處。
龍鳯麵
特色素蓮藕
川式無骨鳯爪
紅糖冰粉
紅糖糍粑
芝士蛋糕
唔食得辣就叫多樣甜品試下,口感細膩綿柔,芝士味恰到好處。