2023-02-27
📍#Mr. Crab by The Captain's House (灣仔)灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖♡人均消費: $878 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺以船艙作為裝修主題嘅海鮮餐廳~ 樓高兩層,而呢度既signature就係源自於美國南部嘅海鮮shake shake袋🎊 一定係黎到必試💛 ❣️#二人套餐💰 $798️▪Soup 龍蝦湯龍蝦湯口感濃淍,龍蝦味濃郁,熱度足夠。▪️Appetizer 芝士蟹肉焗意大利燒烤菇燒烤菇juicy多汁,上面仲放滿蟹肉😍 啖啖蟹肉配上邪惡芝士 非常滋味。▪️海鮮Shake Shake袋🦞海鮮選擇包括:海蝦、馬尼拉蜆、小墨魚仔、翡翠螺、藍青口、原隻去頭魷魚等,醬汁亦有三款可以揀,我哋揀咗Mix and Match😝 醬汁酸酸辣辣,非常惹味。我哋揀咗馬尼拉蜆、小墨魚仔、原隻去頭魷魚💕 馬尼拉蜆洗得乾淨無沙,蜆肉鮮甜,小墨魚仔同魷魚都鮮味彈牙😋 全部都啖啖肉,徒手就食到👏🏻 Shake Shake袋內仲配有 原個馬鈴薯、粟米同腸仔,全部都索哂啲汁,食完已經開始飽肚。▪️黑松露燒烤菇意大利燴飯意大利燴飯黑松露味突岀,每一啖飯都比黑松露醬汁包圍,口感
灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖
♡人均消費: $878 @ 2
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#二人套餐💰 $798
️▪Soup 龍蝦湯
龍蝦湯口感濃淍,龍蝦味濃郁,熱度足夠。
▪️Appetizer 芝士蟹肉焗意大利燒烤菇
▪️海鮮Shake Shake袋🦞
▪️黑松露燒烤菇意大利燴飯
意大利燴飯黑松露味突岀,每一啖飯都比黑松露醬汁包圍,口感creamy😝
▪️Wine
海鮮配上白酒 非常夾 氣氛份外浪漫💕