2018-04-06
同朋友去西灣河太安樓就食得多,其他餐廳真係冇試過🤣於是就去附近揾下有咩食,咁就揀咗呢間地點好近地鐡嘅👨🏻🍳餐廳大胃王秘汁撈麵($48)餐廳主打係沁沁麵,但係草根姐妹仲另外叫左個大胃王秘汁撈麵,其實秘汁=滷水汁。滷水汁鹹鹹甜甜,味道都唔錯既~要讚下個撈麵(上海拉麵🍜) ,麵質彈牙、有口感,唔會軟腍腍成碗糊仔咁👍🏻話明大胃王,所以配料有幾款,包括滷水特大冬菇🍄、雞翼、豬扒🐷、豆卜、雞肉🐥腸同西蘭花🥦,材料就普通左少少,味道其實都OKAY,只係🐷豬扒肉質太乾,呢點要改善下~醉雞卷($23)🐥醉雞卷一客有6件,件件雞肉都相札札實實😍,仲食到好濃嘅酒香味🍶,估佢唔到又幾突出啊,草根姐妹都覺得呢個醉雞卷又平又好味道👍🏻推介~🍴成餐飯都令草根Feel到3個字「人情味」,大家都係街坊街里🙆🏻♀️感覺好熟絡,嚟得呢到都唔係食果種又貴又高級嘅食物,而係食果D普通得尼又親切嘅味道☺️