成日見有人post呢間好靚嘅日式料理🍱今次終於輪到小編去試吓佢個lunch set🤠午市價錢對比夜晚單點都幾抵食😌但大家唔好expect佢係驚為天人嘅好食,就係簡簡單單嘅住家飯feel🏠同埋簡約風嘅擺盆用嚟打卡真係一流📸🐮醬油蛋飯+紅酒汁煮牛肋條+和風茄子($84)醬油漬蛋黃好大粒,夠撈晒成碗飯,再加少少豉油食就係簡單嘅美味😋牛肋條幾重蕃茄味,炆得好淋,就連紅蘿蔔都好入味,用埋啲汁嚟送飯都好唔錯🤤茄子食落幾香,應該係炸過,配埋酸酸地嘅汁好開胃🥰🐷醬油蛋飯+豚肉大根生姜燒+鰹魚汁菠菜($80)生姜燒味道就冇乜驚喜,同平時洋蔥豬肉片嘅味道一樣,幾好食,但就普通咗啲囉🤪可惜嘅係白蘿蔔有少少偏鹹😶而冷盤嘅菠菜就比較清淡,有少少木魚碎同鏗魚汁調味🐟總括嚟講小編都係鍾意牛肋條同茄子多啲😈🥃米気黑糖米水 飲唔到黑糖味,亦唔係好甜,感覺幾健康😉🍲麵豉湯+漬物*餐廳設加一服務費🌟7/10

🐮醬油蛋飯+紅酒汁煮牛肋條+和風茄子($84)

🐷醬油蛋飯+豚肉大根生姜燒+鰹魚汁菠菜($80)

🥃米気黑糖米水
飲唔到黑糖味,亦唔係好甜,感覺幾健康😉

🍲麵豉湯+漬物

*餐廳設加一服務費