2019-08-30
1943 浏览
真係人生第一次幾百蚊唔係食酒店自助餐,係去左佐敦食呢間燒肉放題,難得我位美國返黎既親戚朋友,當然要帶佢食最好西。位於佐敦樓上既一間舖,一個價錢既超頂級燒肉放題,如果冇訂位真係好難可以食,早左小小到,上到去等職員聽訂位電話都等左一陣,証明有幾旺場!唔覺唔覺都等左半個鐘左右,職員都好快已經安排左坐位俾我地,一開始會先上一盤刺身,一盤豚肉加牛肉,一盤雞翼同腸,一盤海鮮,其他就要自己點,我都幾鐘意呢個方式,每樣俾小小,等我試過知道鐘意邊款就可以一直叫,刺身用左好多頂級材料,例如有海膽,帶子,生蠔,油甘魚等等,豚肉就用左黑毛豬,不過我本人唔太好豚肉,所以只係食左豚肉拖羅,海鮮你會估唔到有長腳蟹,一條魚,帆立貝,真係非常非常特別,牛肉仲高級,佢係用澳洲和牛,肉味更濃,肉汁更多,咬落更嫩,難忘。最重要以上咁高級既食材,全部都係任食,真係唔係講笑,係任食!!另外重要推介,飲品款式唔多,但大部份都係小見既,貴價既,茶有三款,雪櫃連水都有,非常貼心,不過最岩我地既係任飲酒,酒有幾款,紅酒,香檳,啤酒,想要生酒都有,不過要另外加錢,我美國黎既呢位朋友,可以任飲,真係對佢黎講爽YY。呢間真係超值推介,幾百蚊,
難得我位美國返黎既親戚朋友,當然要帶佢食最好西。
刺身用左好多頂級材料,例如有海膽,帶子,生蠔,油甘魚等等,
海鮮你會估唔到有長腳蟹,一條魚,帆立貝,真係非常非常特別,
另外重要推介,飲品款式唔多,但大部份都係小見既,貴價既,
茶有三款,雪櫃連水都有,非常貼心,不過最岩我地既係任飲酒,
酒有幾款,紅酒,香檳,啤酒,想要生酒都有,不過要另外加錢,
我美國黎既呢位朋友,可以任飲,真係對佢黎講爽YY。
呢間真係超值推介,幾百蚊,但入面全部食材同飲品已經值回票價。