2025-07-29 103 浏览
香港係唔係美食沙漠,我覺得非也,香港有好多唔使你排長時間就食到好嘢嘅地方,相信觀塘已經係一個美食天堂。挽肉と米好多人都追捧嘅漢堡蛋飯嘅餐廳,但係,同類更出色,而且唔使等好幾個鐘,去幫襯大家都唔知嘅香港某大集團,响觀塘就可以食到。我哋點咗手打芝士安格斯漢堡扒丼飯同手打和牛漢堡丼飯,呢個係呢間餐廳嘅主打菜式,每日限量發售。兩種漢堡扒都有試過,兩款都帶豐富嘅牛味,特別係和牛漢堡,不單只帶牛嘅香味,更帶出和牛獨有嘅油脂香味;安格斯漢堡帶出佢老實而不華嘅牛味,唔太愛油脂香味又想帶點健康嘅,呢個係唔錯嘅選擇。雞蛋係用蘭王蛋,撈落飯,連同秘制嘅漢堡汁,簡直一絕。一直以為漢堡汁又喊又杰嘅醬汁,但事實唔係,佢係可以將個汁唔會調到太濃太杰同太喊,佢竟然做到味道剛好,唔會太喊亦帶些少甜味,佢令我好舒服食哂成個飯,加上佢個日式泡菜,加埋佢個汁送飯實在太夾,我唔係想誇大佢,事實佢係做到我想要嘅味道。另外佢個set可以追加小食,我哋揀咗一口芝士同日式牛肉薯餅,兩款小食都炸得好鬆脆,唔會太多粉,日式牛肉薯餅係一般好食版嘅可樂餅味道,佢個一口芝士更加係驚喜,外脆內軟不單止,更帶上好香濃嘅芝士味。佢追加小食係日日都唔同

另外佢個set可以追加小食,我哋揀咗一口芝士同日式牛肉薯餅,兩款小食都炸得好鬆脆,唔會太多粉,日式牛肉薯餅係一般好食版嘅可樂餅味道,佢個一口芝士更加係驚喜,外脆內軟不單止,更帶上好香濃嘅芝士味。佢追加小食係日日都唔同所以愛芝士嘅朋友,就算要加外點都唔可以錯過。

嚟一個總結,觀塘區真係一個美食天堂,呢間牛霸王,如果以同類食品比較,佢真係冇得輸,甚至我敢講係No. 1。

雖然總會有人嫌棄工廠區,事實上以享受優質,而且的確係隱世嘅美食,呢個係我其中一間推薦嘅美食。