2023-02-24 56 浏览
今次要黎打卡嘅系香江花月嘅銅鑼灣店,呢間分店同荃灣店都系在入門口時有個迷你teamlab 供客人打卡影相,揭曉呢間主題系波波燈,超級夢幻!內廳有復古風格電單車,型格有氣勢,藝術氣質滿滿。調料區設有各種調味料,客人可以自由配搭。我哋揀咗辣汁花蛤鍋,湯底有好多花蛤、花菇,鮮味十足!香江拼係全牛拼盤,將各種材料放在木盤上,圍在火鍋湯底邊,賣相好特別,影相打卡一流!安格斯肥牛肉質上等,雪花牛肉嫩滑無渣!白色嘅有兩款,牛心頂同牛白肉。牛心頂口感爽脆,牛白肉全為脂肪,口感特別。牛小腿肉質鮮甜嫩滑,而且冇渣。黑柏葉非常爽脆,質地新鮮。手切肥牛同牛柳粒肉份量都算多,質素不俗。另外嗌咗個七色丸,七種顏色七種口味,紅咖喱墨魚丸、咸蛋味魚丸、鯪魚球味、蟹籽魚丸、南乳墨魚丸、椰奶黑魚丸、黑松露墨魚丸,估唔到佢個椰奶香咁突出野飲桃花緣同香芳幻,打卡一流,顏色好夢幻,果香四溢!味道酸甜,有d果肉啫喱,好好味。

我哋揀咗辣汁花蛤鍋,湯底有好多花蛤、花菇,鮮味十足!

安格斯肥牛肉質上等,雪花牛肉嫩滑無渣!

白色嘅有兩款,牛心頂同牛白肉。
牛心頂口感爽脆,牛白肉全為脂肪,口感特別。

牛小腿肉質鮮甜嫩滑,而且冇渣。
黑柏葉非常爽脆,質地新鮮。
手切肥牛同牛柳粒肉份量都算多,質素不俗。

野飲桃花緣同香芳幻,打卡一流,顏色好夢幻,果香四溢!

味道酸甜,有d果肉啫喱,好好味。