2025-07-13
一入夜,酒吧林立既諾士佛台就好熱鬧。如果唔想太嘈吵,想靜靜地又Chill咁飲野、傾下計,樓上酒吧Gulu Gulu咕嚕咕嚕系唔錯既選擇。依度環境舒適,地方都幾大,有桌球打又有live band唱歌,氣氛好好。逢星期二四 9pm後仲有女士免費Welcome drink ,有驚喜🤩雖然系free cocktail都絕對有誠意,Summer Memories 有清甜菠蘿味🍍,感覺好夏日;另一杯系燈泡造型💡,有清新橙香味🍊,賣相靚又好fresh。意猶未盡見到佢哋既signature「歌劇院cocktail」🍹,4款都勁靚,忍唔住叫左杯打下卡。「交際花」好有Phantom of the Opera既感覺,精緻既舞台加上面具,再即場點燃旁邊的裝飾,金光閃閃✨,設計好有心思。以佛手柑甜酒調制的cocktail,入口甘香淡雅,優雅香氣配搭肉類或海鮮都好適合。飲酒配串燒最match, 點了帶子、豬頸肉、山賊牛肋串🥩、日本黑豚腩肉、虎蝦🦐。帶子雪白厚肉,味道鮮甜。牛肋串和豬頸肉充滿嚼勁,肉味甘香;黑豚腩肉油香豐富,跟日本大蔥伴吃更有風味。另外點了軟殼蟹蟹膏意粉🍝,酥炸軟殼蟹松化美味,意粉爽滑彈牙,蟹膏提升
另外點了軟殼蟹蟹膏意粉🍝,酥炸軟殼蟹松化美味,意粉爽滑彈牙,蟹膏提升鮮味。
西班牙辣肉腸意粉,餅底薄脆惹味。
風沙咸蛋黃炸雞🍗,一客6件都算幾多。溶化的咸蛋黃包裹無骨雞件,色澤金黃松化,雞塊嫩滑入味。
Happy Hour (星期六至四 4-9pm)優惠仲有$10串燒和$10杯紅/白酒、氣泡酒、啤酒或汽水優惠,真心抵呀。