2022-04-17 1130 浏览
一位日本朋友介绍,话利园权八嘅下午茶非常超值,除咗价钱实惠外,质素仲非常唔错,既然连日本人都有呢个 comment,即刻叫老婆订枱求证😉利园一期上面有好几间餐厅,沿楼梯上去已感觉装修不错,都几肯定质素唔会差得去边,门口装饰既简单又大体,米之莲推介牌子挂喺当眼位置,已经俾咗一个好大信心顾客,而里面亦好有日式居酒屋味道👍今日我哋专程过嚟试佢嘅下午茶,所以一坐低就直接落 order,顺带一提,权八侍应嘅服务非常满意👌 下午茶$388两人份,即$194一个人,价钱已好吸引,包括饮品、寿司、串烧及甜点🔻手工啤/纯米酒我哋每款点一杯黎试,手工啤系330ml一杯,杯纯米酒份量亦唔细,两杯都冰冻好饮,味道清新芳香,一般餐厅一杯330ml手工啤可以收你$50-60蚊,已经觉得个餐超价😍🔻寿司整盆包括枝豆、沙律、三文鱼寿司、吞拿鱼寿司及芝麻炸虾反卷,三文鱼及吞拿鱼虽然不是极尚级别,但好新鲜,最重要件寿司饭微暖非常好食,我经常话食寿司果件饭系重点,如果唔系,不如食刺身算吧,至于个芝麻炸虾卷亦非常正,芝麻味出奇地香,赞👍🔻串烧串烧盆包括炸鸡翼、蒜片猪颈肉、炸鸡肉、日本番薯、杏鲍菇及烧粟米,样样即叫即烧,非常香

🔻手工啤/纯米酒
Smash  手工啤  &  白鹤纯米酒

🔻寿司
寿司

🔻串烧
串烧

串烧盆包括炸鸡翼、蒜片猪颈肉、炸鸡肉、日本番薯、杏鲍菇及烧粟米,样样即叫即烧,非常香脆甘香😋😋

🔻甜点
甜点

到最后嘅甜点盆,包括有椰汁南瓜白玉子、蜜瓜糯米糍、咖啡芝士蛋糕及抹茶蛋糕,系咪觉得有啲夸张?去到甜品都每人有四款,仲要样样出色美味,斋睇都幸福感满分💯,我哋最爱嘅系椰汁南瓜白玉子,难以形容,里面非常丰富,有汤丸及红豆🫘,真系好食到冇得顶😄
椰汁南瓜白玉子

唔知大家有冇留意,其实无论系寿司、串烧或甜点都好,实际上枱嘅食物款式,比Menu还要多,所以一路由饮品、寿司、串烧到甜点食落黎嘅时候,真心不停有wow factor 出现,因为以咁嘅环境、服务及食物质素,4个字「物超所值」,可能系我易满足吧,大家可以黎试吓求证😅
2022-04-15
Smash  手工啤  &  白鹤纯米酒