2017-07-25
尖沙咀一向好多好野食,呢日收工同同事心思思想食串燒,經過一間商業大廈就決定入去睇下。一行入去已經見到座無虛席,我地都等左一陣先有枱。座位係高枱。牆上有唔少酒樽作裝飾。黃金薯條,容器好有特色,呢個薯條係用左蛋黃去炸,食落去咸咸地,但又有蛋既甜味,好值得一試。棉花糖燒多士,粒粒棉花糖都燒得岩岩好,上面朱古力醬,下面多士烤得好脆好香口,P蜜糖燒雞翼,上面既蜜糖多到反光呀,每一啖咬落去都食到蜜糖香味。燒烤又點少得燒茄子呢?茄子非常大條,上面落好多蒜同堆蔥好足料,茄子既香味伴隨一大堆蒜蔥,真係好好食。海鮮方面,我地叫左蒜蓉扇貝同埋海蝦。可以見到佢地既表面真係好多蒜蓉,特別扇貝,除左保持左鮮味外,同蒜蓉加埋真係好夾。海蝦好大一隻,蝦殻好易剝,咬落去有汁,好食!雞肉串,唔係溝左麵粉,食到啖啖雞肉,加埋孜然粉,一流!豬仔骨,個人覺得呢個幾抵食,如果串燒唔想再食雞/牛既你,不妨試下呢個豬仔骨,肉質好鮮嫩架,同埋都好大一份。另外值得一讚係店員服務態度,有求必應,真係辛苦哂。
P
雞肉串,唔係溝左麵粉,食到啖啖雞肉,加埋孜然粉,一流!
另外值得一讚係店員服務態度,有求必應,真係辛苦哂。