2021-08-26 66 浏览
近呢十年,八年,因為租金上升,不少食店都搬到樓上鋪經營。觀塘工商大廈就有不少小本經營的小店,偶爾,你會發現有些如寶藏一樣的出色小店。今天,我又去尋寶啦!無錯就係嚟成業工廈幫襯呢間年青小伙子主理的樓上Cafe. 裝修簡單,但就有著年輕人用心去處理每道菜式。我就簡簡單單叫左個豪華版嘅All day breakfast, 飲品就係芋頭奶。這個All day breakfast 有好多不同食物,有沙律菜,蕃薯小條,黑松露抄蛋,蕃茄,腸仔,切粒粒姑,芝士,牛油果作基本,另自選了黑豚肉和慢煮雞肉,非常豐富,完全可以食飽,認真足料👍👍👍。雞肉煮得非常嫩滑,要俾個“讚”💗。抄蛋亦美味,不會太老,也不會太生未熟,鈔得剛剛好熟,好嘢。👍粒粒姑及蕃薯條也美味。因為好多蔬菜,又有牛油果呢d咁健康食物,食飽後,頓時覺得自己健康晒。支持年青人,繼續努力吧!

支持年青人,繼續努力吧!