出開港島就緊係搵間黃店食埋飯喇🤩 今次搵咗呢間日本料理😙 有鐵板燒大阪燒串燒刺身壽司同小食,總之你up得出嘅都會有得食喇😝 鋪頭位於人流唔算旺嘅銅鑼灣廣場一期😳 都容納到大概6-8張枱嘅☺️ 之前見都有foodie介紹過佢嘅lunch set好抵食🤓 但今次我就食dinner嘅😆——————————————————🐮M6-7 和牛西冷 $238/150g叫咗五成熟,仲係keep到入面紅但已經無血水流出黎,處理得幾好😗 呢塊和牛都幾多肥膏架 差唔多啖啖都有 不過忍唔住食哂🤣 肉質好嫩,五成熟係完美 食完仲有啲油香喺口腔😆 吖 呢度特別在佢鋪咗層金箔喺面,講真就食唔出有咩味,不過勝在加添啲豪華感😆 好似食緊啲high class嘅嘢咁🥸 -🎌正宗大阪燒 $63所謂正宗我諗就係跟返日本整法掛(?) 都同我去日本旅行食到嘅味道好相似😗 搞到好想即刻去旅行呀🥲 超好嘅係佢每枱都會有一盒木魚片俾客人自己再添加,就係咁我忍唔住食咗半盒😂-✴️帶子刈包 $138/2件呢個係超級推薦大家食!!!無諗過三樣刺身擺埋一齊可以咁夾😍 首先帆立貝好厚身,入面包住海膽同紅蝦,仲有用蝦膏製嘅豉油吊味😋 因為三樣食材都好
——————————————————
🐮M6-7 和牛西冷 $238/150g
🎌正宗大阪燒 $63
✴️帶子刈包 $138/2件
呢個係超級推薦大家食!!!無諗過三樣刺身擺埋一齊可以咁夾😍 首先帆立貝好厚身,入面包住海膽同紅蝦,仲有用蝦膏製嘅豉油吊味😋 因為三樣食材都好新鮮,所以食落去都好甜😍 佢會有支竹籤俾你夾住食,但由於我唔捨得一啖食哂就散開咗🤦🏻‍♀️ 不過都係咁好食🙆🏻‍♀️ 另外中間仲有兩隻火炙過嘅完整蝦頭俾你啜埋蝦膏😍 食完陣鮮味仲停留喺味蕾上 誇張呢🤪
🍄雞髀菇串燒 $27/2串
搽咗好多牛油😆 一上枱已經feel到極邪惡😆 無諗過燒嘅雞髀菇都可以咁juicy,如果唔係咁肥仔我會encore架😂
🎃南瓜千層豆腐 $53
呢個errr 建議大家唔洗哂quota叫😅 因為味道比想像普通,係由2片布包豆腐夾住幾片南瓜同埋軟豆腐片整成,味道全靠個豆乳汁去調成🙈 全部都係功夫野,如果你唔係特別鐘意啲手工野嘅話就真係唔洗特別去試喇🙈
🧃林檎蘋果汁 $23
好少飲呢種蘋果汁,係好香甜嘅😍 啲冰粒到飲完都未融,又唔會溝淡咗啲果汁👍🏻 仲keep到好冰凍👍🏻
🍺Suntory Half Half $55
啤酒係一半金裝一半黑啤😺 滑得黎又有啲黑啤嘅麥香,加埋啲泡飲更爽✌🏻 不過俾我揀都係揀返黑啤😆