2023-11-15 494 浏览
心之食堂今日Happy Friday,森仔放工同女朋友去左铜锣湾食好西,迎接假期🥳今次揾返一间之前食过,感觉几好嘅:心之食堂❤️佢位于铜锣湾耀华街百乐中心,系时代行过去超方便。而餐厅🍴空间还好,座位不是太多,有充裕的空间👍🏻谈天吹水好地方。最令森仔encore嘅原因系其优质嘅食物和高性价比🤭🤭🤭胡椒猪骨汤煮蚬$78此个汤品味道真系一流!胡椒味浓,带有微辣。而猪骨嘅精华也十分入味秋凉下饮胡椒猪骨汤真系超正,驱寒🙌🏻🙌🏻三文鱼腩刺身$68呢个剌身真系超级鲜甜肥美油脂分布超正,有一种入口即溶嘅感觉好新鲜阿😋份量十足,足足有五大片,片片厚切👍🏻👍🏻原条鳗鱼石头锅饭$118这个又系森仔必点。除左女朋友钟意❤️食鳗鱼之外,佢真系大件夹抵食。大大条原条鳗鱼上枱,烧汁味道惹味,再带有点点烧焦的脆边😊肉质亦肥美,啖啖肉!最正系佢石锅饭,热🔥辣辣上枱,令到有一定饭焦🤭饭焦的香脆口感正!配上烧汁和鳗鱼一齐食,正😚香葱石板牛舌$68呢条誉为是日性价比之冠!因为估唔到$68,份量如此多!牛舌都系大大件,有无数咁多件。而香葱烧汁汁煮时,令牛舌都很入味和稔身,非常美味!蒜蓉焗生蚝🦪$48这个生蚝🦪烧得也不错,蒜蓉酱香浓
心之食堂
今次揾返一间之前食过,感觉几好嘅:心之食堂❤️

佢位于铜锣湾耀华街百乐中心,系时代行过去超方便。

最令森仔encore嘅原因系其优质嘅食物和高性价比🤭🤭🤭

胡椒猪骨汤煮蚬$78
此个汤品味道真系一流!
胡椒味浓,带有微辣。而猪骨嘅精华也十分入味
秋凉下饮胡椒猪骨汤真系超正,驱寒🙌🏻🙌🏻

三文鱼腩刺身$68
呢个剌身真系超级鲜甜肥美
油脂分布超正,有一种入口即溶嘅感觉
好新鲜阿😋
份量十足,足足有五大片,片片厚切👍🏻👍🏻

原条鳗鱼石头锅饭$118
这个又系森仔必点。
除左女朋友钟意❤️食鳗鱼之外,佢真系大件夹抵食。
配上烧汁和鳗鱼一齐食,正😚

香葱石板牛舌$68
呢条誉为是日性价比之冠!
因为估唔到$68,份量如此多!
牛舌都系大大件,有无数咁多件。
而香葱烧汁汁煮时,令牛舌都很入味和稔身,非常美味!

蒜蓉焗生蚝🦪$48
这个生蚝🦪烧得也不错,蒜蓉酱香浓😚
生蚝肉质也不错,鲜甜
而焗得恰好!值得一试。

心之鱼生饭$98
呢个鱼生饭外形一流,啱晒打卡😄
佢整个心形

邪恶包$78
带子加海胆加脆紫菜,口感一流
又鲜甜,又creammy,又有脆咬口👍🏻👍🏻
过引。特别系海胆嘅美味,超级正!
整个创意菜式都不得了,yummy

芒果🥭芝士蛋糕🍰
芒果🥭果几浓!
而芝士蛋糕🍰也够creammy同入口即溶,有啲似食紧雪糕🍦,正!

• 香葱石板牛舌
  • 原条鳗鱼石锅饭