2017-06-26 174 浏览
今個月家庭聚會,揀左間有點懷舊感覺既西餐,哄下爸爸開心~一進內已見到兩位結他他老伯在自彈自唱懷舊英文歌,加埋優暗既燈光,場面非常浪漫,連我都覺得好淘醉~爸爸一邊欣賞一邊跟住拍子點頭,仲跟住唱添,睇黎佢真係好滿意好開心~order好野食,侍應先為我地送上餐包,熱哄哄香噴噴~分別有兩款,一款是百吉包,外脆內軟,另一款薄身的,口感比較硬身~特朗餐烤雞會所三文治 $148絕對是高級版既公司治,麵包不是普通方包,麵包外層焗得香口,配料的雞塊用上較健康的雞胸肉,雖是雞胸但肉質嫩滑,而且厚厚的,然後還有車打芝士片同沙律菜~薯條是原隻薯仔連皮切條,質感札實薯味濃~大海蝦風乾蝦鮮茄容意粉 $168三隻巨大海蝦,鮮味爽彈,茄蓉酸酸甜甜味道十分討好,驚喜之作,必食推介烤焗雜扒大拼盤 $688超大一盤,牛,羊,豬,雞,肉腸有齊哂,非常大堆頭,淨係影相都開心~不過侍應突然拿出一件雞胸俾我地,原來佢話忘記左放埋入鐵板到,所以另上~肉類全部大大件,岩哂食用獸~配菜可以揀薯條,薯蓉,焗薯,我地揀左焗薯,真係飽到上心口我地仲order左兩杯飲品share~今晚真係好滿足~
今個月家庭聚會,揀左間有點懷舊感覺既西餐,哄下爸爸開心~

特朗餐烤雞會所三文治 $148

大海蝦風乾蝦鮮茄容意粉 $168

烤焗雜扒大拼盤 $688

我地仲order左兩杯飲品share~今晚真係好滿足~