2021-05-12
成日見啲Foodie食牛大人終於到我有得食啦!!! 好感動😭 食完今次終於知道點解咁多人鍾意+咁多人去排隊永遠都等唔到位🤣🤣.咁難得book到位,梗係食最高級果個啦👹反正佢最高級比起出面都唔算貴😀Overall食完覺得真係超有台式火鍋嘅味道!以為自己去咗台灣馬辣😆👉🏻🥘佢地一共有10款湯底任君選擇,今次我哋就食左佢地兩公婆👵🏻👴🏻 1️⃣牛夫人祕製麻辣鍋 (小辣) 2️⃣牛大人紅燒牛骨鍋😍😍 前者又麻又香層次豐富,後者牛骨味濃郁 建議偷飲兩啖湯試味先開始淥😛 佢地落單係用手機點餐,超方便而且黎既份量都好適中❤️ 叫完唔夠又可以再點,無咁易浪費嘛😘 .👉🏻❤️叫左最貴既餐梗係要狂點最高汁既「澳洲和牛M5牛肩卷」口感明顯而肉味濃厚,雪花恰到好處😍不得了!每位客人仲會贈送「澳洲和牛牛丸」呢個不誇張,簡直係食過人生最好食嘅牛丸🤣 又重和牛味又香又多汁,而家打打下都好想食!.👉🏻🐮肉類方面呢,仲有安格斯特選牛板腱、美國SRF極黑牛肩胛肉眼、西班牙豬五花、一口牛肉、封門柳、牛小排等等😆種類多到眼花撩亂~.👉🏻🇹🇼具有台灣特色既火鍋食物有:台灣鱸魚片、鯛魚片、沙白 (貝類)、水蓮 (蔬菜莖類)、排骨酥、油炸鬼、
👉🏻🇹🇼具有台灣特色既火鍋食物有:台灣鱸魚片、鯛魚片、沙白 (貝類)、水蓮 (蔬菜莖類)、排骨酥、油炸鬼、章魚珍珠漿、蟹籽墨汁漿😛
👉🏻🇹🇼我覺得呢度最正嘅係除咗有火鍋配料之外,最特別係佢可以叫唔同嘅台式小食❤️😍😍譬如係皮蛋豆腐、甘梅酥脆薯、台式小香腸、士林鹽酥雞等等😘前面果兩款我都要左兩round🤣🤣實在太好味啦🙈
👉🏻🍹而且飲品方面選擇都好多,特別超級推介佢嘅「烏梅汁」同埋超多唔同嘅茶種,好似白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶咁~總括黎講呢度真係好抵食😭😭又多野食揀!抵佢咁多人排長期full🌻