荔枝角工廈內嘅高質台式小店~黑布小巷!自己搵位坐,枱面有QR code自助落單及付款,非常方便。雖然係自助形式,但店員服務都好友善,食物份量亦好足,每人$100左右已經食得好滿足!慢烤雞腿芝士蛋吐司($53)台式吐司係呢度嘅皇牌,分豬扒同雞扒兩款。揀咗慢烤雞腿芝士蛋吐司,麵包烘得金黃香脆,中間夾住厚厚嘅雞扒、半熟流心蛋、芝士同秘製醬汁!雞扒肉質嫩滑juicy,食嘅時候仲有肉汁呢,我特別鍾意小店嘅秘製醬汁,甜甜地好惹味!日本雞蛋流心度高,加埋鹹香濃厚嘅熱熔芝士,一齊食味道非常豐富!不愧係招牌,好味呀!古早味手工滷肉飯($48)滷肉飯好大碗,鋪滿半肥瘦嘅滷肉,非常足料!滷肉唔會切得太碎,滷得入味,口感好好。不過珍珠飯就煮得腍咗D,有改善空間!台南蝦卷(+28)蝦卷好好食,口感彈牙有鮮味!花枝丸配淮鹽(+$28)花枝丸一客有5粒,每粒都包著飽滿結實嘅花枝粒,口感紮實彈牙又有嚼勁。黑糖紅棗薑三色圓($38)有齊三款自家人手製作嘅芋圓,地瓜圓及紫薯圓,顏色鮮艷,份量十足!每款都大大粒,味道亦見突出天然,如果口感可以改良一下,再Q彈煙靭D就更好啦!+3要咗一杯凍頂烏龍,茶味好濃!
荔枝角工廈內嘅高質台式小店~黑布小巷!

慢烤雞腿芝士蛋吐司($53)

古早味手工滷肉飯($48)

台南蝦卷(+28)
蝦卷好好食,口感彈牙有鮮味!

花枝丸配淮鹽(+$28)

黑糖紅棗薑三色圓($38)

+3要咗一杯凍頂烏龍,茶味好濃!