2025-03-17 467 浏览
終於註冊了OpenRice會員,Fifty V 係我第一間寫嘅食評餐廳, 尋日終於搬咗嚟灣仔自住,今日就落街搵吓嘢食,經過呢間百利酒店隔離有間Cafe,雖然佢個餐牌平平無奇少選擇,但係我就鍾意這樣形式嘅cafe,環境都幾靜,漢堡包得三款選擇,兩個牛,一個雞,我就叫咗一個安格斯牛肉漢堡配熱咖啡,味道質素都偏上等,因為叫咗個medium,真係五成,冇過熟冇過生,但係最令我覺得好食嘅就係個蕃茄,出邊嘅餐廳菜,洋蔥蕃茄酸瓜全部都係凍,我第一次食到漢堡包個蕃茄係好明顯又煎過令到個蕃茄嘅甜味出晒,好juicy 👍🏻👍🏻👍🏻👅👅👅,咖啡嘅奶泡好綿滑,咖啡師好好笑容,雖然我食咗大概20分鐘,但係我覺得呢20分鐘係好值得,好可惜全部都冇影相😭