2009-07-22 21 浏览
呢間餐廳0係幾年前已經有朋友0係blog介紹過,但係佢都係人地帶佢去,都唔係幾識教我點去,跟住我就冇左件事,不過,幾個月前有朋友食左係咁話好,搞到我終於想黎試下。今次當然唔少得係openrice個地圖幫忙,令我同朋友都可以準確地知道餐廳所在,終於識黎喇~我地到左0既時候已經有下午茶供應,於是,0係金錢拮据0既情況下更加令我地喜出望外,我叫左芝士海鮮意粉,朋友叫左薑汁炒飯,我地仲叫左個朱古力梳乎里添~個芝士海鮮意粉好有芝士味,我好鍾意呀~而且d料都幾足,雖然係tea set,你地睇下幅相啦~食左一啖朋友0既炒飯,真係覺得我個意粉好味好多囉不過我覺得個炒飯其實少得幾靚,因為d飯係一粒粒架最後個梳乎里係ok架﹗唔會太細個,兩個人都夠,因為之前碟野都令我地飽飽地,梳乎里唔會太甜,但夠朱古力味,我會下次試其他味道唯一唔好係可能因為我地冇book檯,walkin之下要坐正0係門口個位,道門又開又關,熱風不時襲來,我地真係幾難受囉~老闆都幾好人,體察到我地0既慘況,只係冇位換,只有每次客人開門時都企0係我地檯邊,擋一部分0既熱氣,都算係咁

不過我覺得個炒飯其實少得幾靚,因為d飯係一粒粒架

芝士海鮮意粉
粒粒都唔黐0既薑汁炒飯