2022-10-01
今次去左灣仔食近期好興既ShakeShake海鮮袋,Dinner Set 分為二人餐同四人餐,二人餐有seafood combo、appetizer、pasta or risotto同House wine。海鮮方面係12款中揀3款,我地就揀左海蝦、海蜆同原隻去頭魷魚,如果想食豪D,可以加錢食松葉蟹腳、阿拉斯加蟹腳同波士頓龍蝦。醬汁方面有3款選擇,我吾食辣,所以揀左Lemon Dill Cream Sauce,廚師烚熟海鮮既同時加入香料包同檸檬,然後將海鮮同醬汁放入膠袋內,係上枱既時候,侍應會係你面前即席搖勻,心情頓時會緊張起來,一打開膠袋就急不及待要試下,海蝦同魷魚都好爽口彈牙,食得出好新鮮,除海鮮外仲有薯仔、腸仔同粟米,所有材料都被醬汁包圍著,醬汁味道微酸,越食越開胃。路易斯安那爆谷蟹餅蟹餅外面好脆,入面係滿滿既蟹肉,完全係零添加,再蘸埋醬汁,簡直好吃到不得了!蟹肉卡邦尼扁意粉蟹肉份量都吾少,配搭濃濃既蛋黃醬,入口creamy又帶蟹肉既鮮味。House Wine我地揀左白酒,食海鮮不可少呢!
路易斯安那爆谷蟹餅
蟹肉卡邦尼扁意粉
House Wine
我地揀左白酒,食海鮮不可少呢!