//一直都想試日式石燒牛扒,終於畀我搵到間有抵又好食嘅餐廳! !上菜好快,上菜前可以舀定飯先,飯上面仲可以加海苔,仲有好濃香既羅宋湯有大量牛肉、蕃茄、紅蘿蔔煲,仲有椰菜沙律吧,可以加意大利黑醋同麻醬,全部都係無限添加架!份牛扒一上枱就聽到好 juicy 嘅咋咋聲,唔洗擔心舊牛會過熟,可以畀你慢慢影靚相打個卡先🥰🥰🥰 唔會overcooked,因為應該係廚師事前已經計好曬牛扒煮熟嘅時間,舊石個溫度好夠高keep warm keep得好耐,影晒相打晒咭,再切開,仲夠熱煮熟曬兩邊既肉。之後再切開,嫌佢生的話,都仲可以慢慢將塊肉焫熟~ 我就特別啲。。。唔想浪費舊石上面嘅牛肉汁 ,我將啲白飯放上去塊石板度,然後落啲黑椒,好似炒飯咁喺塊石板上面炒熱佢,吸晒d牛肉汁好好味呀!!