2020-10-16
終於試到二世祖喇😍·•特濃宇治抹茶白朱古力奶。真係算好濃,因為加咗白朱古力所以係有d甜,不過都蓋唔過抹茶味,真係好香濃🤤雖然佢係凍既不過佢無加冰唔會影響到個濃度😆•二世祖特濃朱古力。超級濃,鍾意飲朱古力既你唔好錯過!無加冰,原樽上所以一樣keep到濃厚既朱古力味😋由甜品寫起因為好靚☺️•二世祖超級窩夫配豆腐雪糕($88)。我覺得窩夫唔夠脆,但佢2款醬好有驚喜,抹茶蛋黃醬,雖然蛋黃味唔係好出但抹茶味好出色,配窩夫好好味😋而杯仔既係士多啤梨乳酪mousse,唔會好甜又夠特別,配豆腐雪糕都好出色,唔會溶得好快而且超有豆腐味👍🏼•大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片($148)。黑松露超香,個汁少少竭身,我鍾意呀🤤,芝士脆片記得撈埋意粉一齊食,唔係就會太鹹喇!•墨汁芝士軟殻蟹燒煙三文魚海鮮薄餅($148)。黑媽媽好過引,軟殻蟹🤤🤤•原條鰻魚蛋包飯($158)。真係好大條,完全揾唔到d飯😂個蛋整得好滑,好味呀😋
特濃宇治抹茶白朱古力奶
二世祖特濃朱古力