2005-08-25 25 浏览
依間野食左好耐食評都知我寫第三次.搬去太子一年食依間野超過40次.堂食service幾好,而且食物水準係好既.今次極度失望事件兩單!1.尋晚23:45打去問仲送唔送外賣.肯定係老闆娘.佢話"送架",咁得就order一個泰式雞湯河既set($27)加cold drink$2加外賣$1即total$30,(外賣紙講明$25以上就送) 跟住老闆娘回應"冇其他拿?" 我"係!得一樣!" 佢"得一樣jar?..你果度咁遠牙!!um....(其實5分鐘都唔駛既路程,而且我一星期order一次外賣仲成日落去食!)我"係呀"(廢事問多次佢送唔送)佢"唉...好啦"我對依d回應已好不滿.一係第一刻就話唔送,一係就講明你叫得唔arm佢既心水價唔送.我唔駛夜媽媽一定叫幾個套餐等你老闆娘開心d掛.又唔係佢送,而係一個有禮貌既staff送開.等左15mis送到黎.charge我$37,我再問一次staff話係$37, 發現佢唔係當set計,而係湯河同凍飲分開當兩樣野.果然好野!同個staff理論都冇意思.女友話"你都有唔arm.你應該大聲清楚講明係set" (我平時叫親都唔講係人都知會選全日供應而又平d既set
依間野食左好耐食評都知我寫第三次.
搬去太子一年食依間野超過40次.
堂食service幾好,而且食物水準係好既.
今次極度失望事件兩單!
跟住老闆娘回應"冇其他拿?"
我"係!得一樣!"
我"係呀"(廢事問多次佢送唔送)
佢"唉...好啦"
等左15mis送到黎.charge我$37,我再問一次staff話係$37, 發現佢唔係當set計,而係湯河同凍飲分開當兩樣野.果然好野!同個staff理論都冇意思.女友話"你都有唔arm.你應該大聲清楚講明係set" (我平時叫親都唔講係人都知會選全日供應而又平d既set架啦!)當豪俾佢.
事件暫告一段落.
點知今朝11點,有個外賣staff打3次電話去我屋企叫我開閘.第一次我話唔係我叫架.佢仲up左另一幢大廈3樓x室.我話唔好意思.唔係我呀.then收線.隔10秒鐘又打黎,我話唔係我叫呀.又收線.隔一分鐘又打黎"我係粥皇湯后外賣.你電話係xxxxxxxx丫嘛.係你叫架wor." 我"電話係arm但個地址明顯唔係我!!你打番去問老闆啦"
好谷氣.有冇攪錯.我尋晚留既電話變左今朝既order留俾人.仲打3次黎!對老闆娘既態度,對收我既價錢,對個staff既3次來電事件.對依間野極度失望!
食物而言.依言係好食.但依淡氣令我唔會再去食佢地d野.尤其係老闆娘既態度.