2024-01-02
呢間火鍋連鎖店應該無人唔識,終於等到佢喺將軍澳開分店啦!身為火鍋控當然要去試試!平日未夠七點已經坐滿,店內周圍環境闊落,地方乾淨,食物水準不錯!澳洲極上和牛 ($328 120分鐘)🔸 湯底有十款湯底選擇,我地揀左台灣鳳梨雞鍋,湯底味道清甜,有半隻雞雞肉入口嫩滑。🔸 肉類每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒,粒粒爆汁仲有超濃牛肉味,非常彈牙!多款肉類牛味濃郁,食落肉質嫩滑,淥幾秒就食得!分別有安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛、手切封門柳、一口牛柳粒、牛五花!🔸 海鮮火鍋配料有蜆、蝦、魚等新鮮海鮮,鮮蝦和蜆都大大隻,好鮮甜!仲有各款菜類、丸類、菇類,魚漿類。必食黑松露手打墨魚滑,超香黑松露味道!仲有牛大人獨有,例如台灣直送水蓮、芋頭丸和瓜仔雞水餃都好特別,可以一試!🔸 小食必食鹽酥雞和炸魚皮,非常香口!仲有各種台式小食有甜不辣、油炸鬼、台灣腸、炸甘薯等……🔸 飲品最愛佢地自家製茶,白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶…等等。仲有數唔到甘多款的啤酒、汽水和果汁。🔸 甜品食完火鍋配料,再黎一個台灣王子麵,王子麵索晒湯汁好正,幾飽都食得晒!最後黎個仲有仙草芋圓或者Häagen-Dazs雪糕,大
澳洲極上和牛 ($328 120分鐘)
🔸 湯底
🔸 肉類
🔸 海鮮
火鍋配料有蜆、蝦、魚等新鮮海鮮,鮮蝦和蜆都大大隻,好鮮甜!
🔸 小食
🔸 飲品
🔸 甜品
最後黎個仲有仙草芋圓或者Häagen-Dazs雪糕,大滿足🥰