2023-03-10 68 浏览
🐟姚姚酸菜魚拼蕃茄魚(2人份)$308有鴛鴦鍋揀選嘅酸菜魚店能夠滿足心多嘅人,一次過滿兩個要求😅能吃到兩種口味。酸菜鱸魚揀咗小麻辣,另外蕃茄魚,用鮮甜蕃茄,可以令到胃口開,鱸魚肉完整大件份量好多肉質算軟滑,唯獨有少量幼骨,佢哋會用蠟燭坐熱keep住溫度以免凍咗會腥👍🏻喜歡可加配料,我最鍾意個寬粉,,質地煙韌好似同薯粉一樣.萵筍爽脆又掛湯 )+萵筍片 $35+寬薯粉條$38我叫了油炸鬼,好大條雖然不脆口,但用嚟點酸菜魚湯,另外一種食法!🐔辣子雞軟骨肥腸$198送到檯面會有啲誇張好似好大碟甘,但係其實係辣椒及配菜多😅雞軟骨同豬大腸炸得金黃香脆,非常香口又惹味,而且頗為辣,所以食到停唔到口,雖然好邪惡😜但係真係又愛又恨,所以好快清曬🤪紅糖糯糍粑$68一定趁熱吃,外皮香脆,內裡軟糯,表面加佐紅糖粉,有啲似食炸湯圓,做飯後甜正!彩虹烏龍冰粉$48 彩虹烏龍冰粉賣相好靚,打卡影相一流,冰粉配料,包括粒粒香脆黑芝麻、紅豆、珍珠、清提子乾....還配有香濃幼滑椰汁,至啱解膩解辣....本人比較喜歡食糍粑多啲😋生果茶解辣首選,酸菜魚同炸雞軟骨及大腸都係辣嘅所以不自覺接住一杯又一杯🤣麻醬雞絲粉皮沒有什麼特

🐟姚姚酸菜魚拼蕃茄魚(2人份)$308
+萵筍片 $35
+寬薯粉條$38
我叫了油炸鬼,好大條
雖然不脆口,但用嚟點酸菜魚湯,另外一種食法!

🐔辣子雞軟骨肥腸$198

紅糖糯糍粑$68