早係韓國已經食過嘅吉列牛料理嚕, 亦都知道香港引入左呢間韓國吉列牛既餐廳, 但之前都一直太多人同埋相繼開左好多食吉列牛餐廳,所以一直都未有機會去試~今日終於可以朝聖下呢度美味嘅吉列牛同埋佢地既咖喱忌廉烏冬喇~!講到呢度既大熱就不得不提<<吉列牛定食>> $148作為大熱同鎮店之寶既吉列牛定食就必定要食啦! 係order左之後,店員率先送上一個石板爐,上邊鋪上一層稀薄嘅油為石板預熱。吉列牛定食除左吉列牛之外,其他包括有麵豉湯、胡麻豆腐、胡麻沙律、白飯等,當然最重要嘅就係主角吉列牛。呢度既吉列牛嘅部位係選擇咗比較瘦嘅部位,雖然油脂比較少,但係可以再感受到更加多的肉味。 係食之前,客人可以利用石板來燒吉列牛, 控制自己中意的生熟度。牛肉味香濃, 肉質粉嫩,男主角話覺得仲好食過韓國店!! 真係好大既讚賞呀! 而且吉列牛仲有配上沙律醬和芥末, 客人可隨意選擇沾咩醬去配搭~之後仲order左一個大熱, 呃like一流的 <<咖喱忌廉牛肉烏冬>> $78上菜後同佢快快地影左張相就尋找一下烏冬既足跡~ 佢既味道係日式咖哩既味道- 香而不辣

講到呢度既大熱就不得不提<<吉列牛定食>> $148

上菜後同佢快快地影左張相就尋找一下烏冬既足跡~ 佢既味道係日式咖哩既味道- 香而不辣,但係我覺得可以再濃味D~ 而且忌廉本身的幼滑和奶香味,口味好夾!但係因為驚肥既關係,我食左幾啖就放棄左D忌廉喇~ 烏冬掛汁既能力都好好,令到每一啖入口都有咖哩味而且烏冬好彈牙~!

牛肉烏冬入面既牛肉都令我相當驚喜,因佢係細細的牛肉粒但份量都多~而且估唔到呢碗烏冬入面既牛肉味都係重的!!!

但係覺得呢度嘅通風系統可以做返好啲,因為油煙好大🤢🤢