2023-08-09 432 浏览
一直bookmark左呢间餐厅,今晚终于决定试吓,晚上6:40分拎位,大约7:00就可以入座,等位时间唔算太耐。因为我系第一次食,入座之前谂好要叫热门菜式:蟹肉炒饭、泰式炒通菜、飞饼、鸡肉串烧啲𩠌菜仲要好快就到齐,一食落去真系好有泰国🇹🇭的味道,好有惊喜!蟹肉炒饭真系见到好多蟹肉,饭身粒粒干身,再加埋炒蛋碎同少少葱,已经好香口,会令人不停咁食饭。由于我哋得两个人食,虽然叫左飞饼,但就无额外配咖哩,只系用串烧个沙嗲酱去伴,而且个飞饼唔算好厚身,又唔会焗到太干,加少少酱食落岩岩好。至于鸡肉串烧,个调味又系岩岩好,鸡肉食落都啖啖肉同埋滑身,一碟有四串,每人食两串份量刚刚好。食完肉都要食返啲菜,佢个泰式炒通菜有微辣,好惹味,啲通菜无炒到好黑,每条都青绿色,而且食落都有爽脆口感。食完呢几个𩠌其实都有九成饱,但真系好想食埋个芒果糯米饭,毕竟甜品都系第二个胃🤣,个糯米饭烟烟韧韧,芒果唔算好甜,但淋系面的椰浆可以补返数,唔使讲我哋都系食哂😍总括嚟讲每道菜都好有泰国的味道,价钱亦算正常。侍应态度亦好好,只是餐厅里播的音乐略嫌嘈吵(因为本来已经有好多人声),同埋内里油烟太大,食完之后头发有阵油烟味(但我哋

招牌蟹肉炒饭

Roti
鸡肉串烧

泰式炒通菜

芒果糯米饭

总括嚟讲每道菜都好有泰国的味道,价钱亦算正常。侍应态度亦好好,只是餐厅里播的音乐略嫌嘈吵(因为本来已经有好多人声),同埋内里油烟太大,食完之后头发有阵油烟味(但我哋已经系坐门口位),如果可以改善的话就更好,期望下次黎再试埋其他菜式。
2023-08-08
等候时间
20 分钟 (堂食)
招牌蟹肉炒饭
Roti