開業個多月的喇沙大少每次去親食lunch都勁多人排隊今次一行4人終於有幸一試終於知道點解大排長龍入到去驟眼睇差不多一半人都係食喇沙,一睇餐牌4個都唔駛諗即點個D餐喇沙連飲品加多一客炒椰菜苗,喇沙一到第一時間試吓個湯底,香味濃郁,入口creamy, 勁多材料有兩隻大蝦、魚蛋、蟹柳、蜆肉及芽菜 ,最特別係除咗一般油麵之外,入面仲會有米線,嚼口感覺豐富,最後當然連湯都唔放過,清哂! 另外咸魚炒椰菜苗,菜苗爽口唔在講,咸香味完全滲透入菜度,不過略多咗油;仲有店內有個阿差專責拉茶同做薄餅,今次食lunch只能試到杯奶茶,下次有機會試埋個薄餅,杯奶茶香滑茶味濃,一飲就知同茶記好大分別,不妨一試!是次4人合共三百幾埋單,能夠喺香港食到差唔多100%喇沙好難得,唯美中不足係喇沙用蜆肉而唔係泥蚶,不過可能港人不太接受到泥蚶,所以店主用蜆肉代替,寫到呢度已經又流哂口水!
開業個多月的喇沙大少
每次去親食lunch都勁多人排隊