2019-09-16
之前都唔覺希慎開左間喜茶,規模都幾大下,有唔少地方都系設置被人等候或者享用飲品嘅地方,以前到今時今日好多人都話好飲,但最慘嘅點系佢地要排長隊先可以買到,而我就系唔中意排隊浪費時間嘅人,見今日人少少終於都試到喇,叫左門口款芝芝桃桃芝芝桃桃🍑佢分開左幾層去倒水果茶同桃肉,做到個幾靚漸變效果,有標籤貼紙指引可以先飲奶蓋先,出面叫到奶蓋嘅地方多數都系咸芝味,而呢款奶蓋唔程咸味反而鮮奶味非常特出,芝芝真系幫杯嘢飲爭唔少分,真系好正咁飲到米鮮桃肉碎✍🏻整體去講真心好飲,佢唯一嘅令我唔經常幫襯嘅理由系太貴,$48蚊杯可以食到餐飯,不過我都理解佢價值系邊,只系消費太高系杯飲品上淺嘗就夠,如果佢系平左,咁到時又系得個「排」字🤭😂所以下次都照睇番time再決定飲唔飲~🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱著支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
芝芝桃桃🍑