2017-09-29
望穿秋水,終於等到 Green Common 開分店,仲要係就近我上班地點,一眾為食嘅同事好興奮同我一齊嚟試。暫時我哋都覺得,西式食物比較出色,幾可亂真。而港式小食又實在吸引,因為將以往認為唔健康唔衛生嘅街頭小食變身為有營素食,甚至有無蛋奶選擇 煎釀三寶下次一定不會錯過,首先回顧吓 first visit 嘅美食先Fish N Chips 似到痺,直頭好似有啲魚味🐟 炸🉐靚仔,完全沒有又乾又硬狀況,有杯手工啤就爽喇🍻咖喱魚蛋、魷魚拼蘿蔔🍢魚蛋同車仔檔幾乎一樣,魷魚是杏鮑菇,配清香豆乳家常麵,好 yummy 的地道港式小食🍜海南米走雞配黃薑飯🍛實屬齋鋪素雞,驚喜度稍降🐔未來漢堡🍔Beyond Meat 有點像豬牛肉乾的味道,記住 Bill Gates 發明㗎☝️😄 係植物性蛋白,Protein 含量跟真肉無異,重要的是🈚反式脂肪、🈚膽固醇、🈚抗生素、🈚激素、🈚麩質、🈚基改💪🙂 有甜甜的蘋果蓉,惹味的 honey mustard,vegan but not Buddhist friendly😉最後,很好的同事請飲 Aloe Juice,原味比芒果香,清甜解渴,有人請梗係好飲啲啦🥂😄
Fish N Chips (Promotion)
咖喱三寶 - 咖喱素魚蛋、杏鮑菇拼蘿蔔配豆乳家常麵
海南米走雞配黃薑飯
海南米走雞配黃薑飯🍛實屬齋鋪素雞,驚喜度稍降🐔
未來漢堡 Delight
Beyond Meat
题外话/补充资料:
Weekday 優惠 :
主菜 (減 $10);
小食、飲品 (減 $5)