2022-05-11 45 浏览
實在太耐冇試過夜晚出街食飯,2星期前就約好家姐兩個人要出去飲下酒食下海鮮,但食海鮮中菜通常都大大份,家姐好醒目揀咗呢間餐廳,份量自己跟人數作出調校,一邊飲酒一邊食飯,估唔到我哋傾偈咁就傾咗幾個鐘😂餐廳環好靚好舒服,價錢亦合理,懶人最鐘意有套餐可以選擇,有前菜有海鮮、意粉仲可以配一杯酒飲。前菜我哋揀咗蟹肉餅,細細粒一啖一粒啱啱好,超多蟹肉,新鮮炸起,好香好好味。主菜我哋揀咗三款海鮮,翡翠螺,海蝦同埋蜆,一上枱好大袋,成個波咁即刻要求職員俾我哋影咗相先,之後佢將醬料同海鮮撈勻,原來入邊除咗有海鮮,仲有香腸粟米同埋薯仔。海鮮好新鮮勁彈牙,同醬汁好夾。仲有黑松露意粉,一上枱已經聞到好香,意粉軟硬度適中,食完成個餐真係好飽,但係真係非常滿足,好耐冇試過一邊傾偈一邊飲酒食飯,不經不覺聽咗幾個鐘頭,我哋要報復式出街食晚餐,下星期已經好想再嚟呢度食過,正。