2023-02-28 381 浏览
馬鞍山終於開左壽司郎喇!一於去潮聖下先!我哋去到即刻攞返飛先 當日係下午兩點左右等左不夠一小時就可入座,我哋就係附近商店行住街邊等了一入去即時點啲吞拿魚壽司食下先淺炸天然黑鯖大吞拿魚腩淺炸烹調後大吞拿魚腩散發著濃厚魚油香氣,只需12元就食到,性價比很高呢鱈魚白子軍艦一向愛吃鱈魚白子的我,知道白子含有豐富嘅蛋白質,口感又嫩又Creamy,好像奶油,豐腴如牛奶的口感,係壽司郎都食到應要多吃哈哈鮟鱇魚乾軍艦鮟鱇魚肝軍艦~ 魚肝口感滑嫩濃郁,十分滋味!炙燒三文魚腩燒燙過的刺身,油脂豐腴的魚件,魚油滲入醋飯之中,增添風味及層次炸蝦天婦羅拼盤兩隻炸蝦脆口鮮爽,香菇外酥內軟多汁,南瓜鬆軟清甜⁣即點即炸熱辣辣的酥脆外皮,一碟可以試到三種炸物,滿足⁣特盛蟹肉海苔包一黎見到有滿滿嘅松葉蟹肩肉鋪喺壽司飯上面即刻好興奮加埋蟹膏做點綴,再配上海苔入口很濃厚咸鮮的蟹鮮味充斥口腔,肉質爽甜,非常開心稻烤鰹魚腩烤烘過後入口帶煙燻風味,帶出魚肉的香氣和滋味,而且中間半生狀態,感覺入口即化。滿足的一餐🌹
馬鞍山終於開左壽司郎喇!一於去潮聖下先!
我哋去到即刻攞返飛先 當日係下午兩點左右
等左不夠一小時就可入座,我哋就係附近商店行住街邊等了

一入去即時點啲吞拿魚壽司食下先

淺炸天然黑鯖大吞拿魚腩

鱈魚白子軍艦

鮟鱇魚乾軍艦
鮟鱇魚肝軍艦~ 魚肝口感滑嫩濃郁,十分滋味!

炙燒三文魚腩

炸蝦天婦羅拼盤
兩隻炸蝦脆口鮮爽,香菇外酥內軟多汁,南瓜鬆軟清甜⁣
即點即炸熱辣辣的酥脆外皮,一碟可以試到三種炸物,滿足

特盛蟹肉海苔包
一黎見到有滿滿嘅松葉蟹肩肉鋪喺壽司飯上面即刻好興奮