2016-05-02 374 浏览
嗚呀~~終於試到香港韓國烤肉既始祖喜來稀肉!!講左幾年,次次經過尖咀旺角都full哂,等位等成兩個鐘都食唔到,今次吼住左銅鑼灣呢間新鋪,開張既第一日即刻狗衝上黎食!!果然唔洗等位就有得食哈哈!未上樓,已經見到宋仲基...個人形紙牌哈哈!坐位setting都好闊落,唔似出面啲圓枱鬼咁逼。聽聞呢度得一個姐姐識中文,所以要reserve定佢同我地落單XD 一坐低,就有個OPPA放低啲前菜呀,水呀,再係爐邊落蛋汁,服務幾好幾有禮貌嫁^^呢度既前菜幾好味, 泡菜唔係得個樣, 夠酸夠辣, 十足韓國正宗口味喎!!!由於食到呢間野太興奮,所以嗌左好多肉XD其實泥度一碟嘅份量都幾多下,同埋勝在質素高,燒完完全唔需要點任何醬汁都好好食,食番佢既原汁原味。牛五花既層次分明,係咁兒熨幾下已經熟,肉質好嫩,牛既脂肪好香好惹味但又唔覺肥,真心推介!護心肉呢樣招牌真係必食,好出色,肉質有口感,好爽,脂肪不多,不過就充滿肉汁,肉味好濃郁,堅正!另外個人比較喜歡雪花牛,肉味,輕輕燒到金黃色,外脆內軟,肉汁依然保持。包塊生菜,生蒜頭泡菜同洋蔥一齊食簡直一流!值得一提既仲有豬五花,呢個超正,燒完後完全無膩既感覺,仲好香,十

值得一提既仲有豬五花,呢個超正,燒完後完全無膩既感覺,仲好香,十分出色!

由於我地太大食,叫左太多未能盡錄,例如有從未試過既幾彈牙既牛腸,以店為名卷到靚一靚既薄切喜來稀肉,大過我隻手掌既牛肉眼...

今餐實在太滿足啦!