2022-12-08
1941 浏览
聽朋友講火山骨好滋味,自己未食過,今日就去左間好出名食火山骨嘅泰國菜餐廳試下~ 睇下個Menu,啲食物價錢好抵食,仲冇加一添👍 泰式柚子沙律 $78先食個沙律醒下胃先😅沙律有酸,甜,鹹,辣,滋味十足🤩 泰式火山骨 $158火山骨無論視覺,味覺都好有衝擊感🤩一眼望落去已經覺得好壯觀,好大嘅份量😍我地即刻戴上手套,二話不說,你一舊,我一舊,好滋味😋😋😋肉質非常嫩滑有肉香,骨邊肉真係好正,軟腍鬆化,以特製嘅泰或酸辣汁,酸酸辣辣好醒胃👍筋肉位軟嫩,滿滿骨膠原,口感層次豐富😋 泰式豬脾 $68豬脾無骨,啖啖肉,煮得入味,軟腍吾‘’鞋‘’,冇豬臊味豬皮QQ彈彈,皮同肉之間吾係肥肉,係滿滿骨膠原嘅筋纖維,入口即溶,頗有口感😋😋😋 青檸梳打 $20抵飲,原支梳打水,吾係汽水機出嘅👍 金鑽鮮菠蘿冰 $20有金鑽菠蘿同鮮菠蘿,清甜,特別解渴😆 椰皇三重奏 $35有椰絲,椰奶凍,仲有椰子水做嘅啫喱口感清新食完濃味嘅火山骨同豬手,再嚟個甜品,係絕對正確嘅選擇😅Sweet Sweet 😋 💕 😍 坐落冇幾耐就開始多人,難怪,咁抵食又好味道,緊有吸引力啦~
睇下個Menu,啲食物價錢好抵食,仲冇加一添👍
泰式柚子沙律 $78
先食個沙律醒下胃先😅
沙律有酸,甜,鹹,辣,滋味十足🤩
泰式火山骨 $158
火山骨無論視覺,味覺都好有衝擊感🤩
一眼望落去已經覺得好壯觀,好大嘅份量😍
我地即刻戴上手套,二話不說,你一舊,我一舊,好滋味😋😋😋
泰式豬脾 $68
豬脾無骨,啖啖肉,煮得入味,軟腍吾‘’鞋‘’,冇豬臊味
青檸梳打 $20
抵飲,原支梳打水,吾係汽水機出嘅👍
金鑽鮮菠蘿冰 $20
有金鑽菠蘿同鮮菠蘿,清甜,特別解渴😆
椰皇三重奏 $35
有椰絲,椰奶凍,仲有椰子水做嘅啫喱口感清新
坐落冇幾耐就開始多人,難怪,咁抵食又好味道,緊有吸引力啦~