2019-12-19 1128 浏览
好耐冇一间餐厅令我再想写一下,香港太多选择。变得又快。出去食饭多啲,你就会发现变化的东西大部份系餐厅嘅marketing模式,装潢或一啲小改动。有D似麦当劳系自己现有的材料同器材不断配搭,就当系一件新菜式。我今日食咗一两味平时都可以见到嘅川菜,亦有一些小见过的。佢系令我觉得原来水煮鱼系可以有唔油淋淋咁嘅感觉的。「因为本人从来冇食过好食嘅水煮X」。其他地方我一见到那3mm厚嘅油我已经唔想食。醉乳鸽太吸引,所以我食咗先记得影那个辣蟹好嫩好鲜,但个厨亦冇overcook。通常辣海鲜有D难食到鲜味。但系佢就系balance 到两边。仲有个鸭血,平时香港已经难揾。但佢哋又有。鸭血最正系够滑同唔系好似猪红咁全部系大陆唔知用乜沟出嚟。佢碟鸭血𩠌饭真系一流。我一个人食咗两碗饭都系呢碟做成。西式气氛,请一些你喜欢的人去一D都唔失礼。

醉乳鸽太吸引,所以我食咗先记得影

西式气氛,请一些你喜欢的人去一D都唔失礼。

辣蟹
醉鸽