2022-07-06 118 浏览
前排同朋友行完花墟,就黎左呢间 cafe,佢话成日见人系呢间cafe打卡,因为佢好中意紫色。一入门口就见到成间cafe都系紫色好靓,由其系打卡位既紫色吊椅,好靓🧡如有坐window seat仲靓,个边放左好多紫色都植物/花,影相一流。天花样吊既紫色植物劲靓,又系点影都好靓🧡饮品两杯都叫左紫色,好靓💜💜分别系$45 紫薯波波鲜奶 & $45香芋波波鲜奶其实依家好多cafe 或者珍珠奶茶店都好小会有香芋,得返旧式/小店先会有,所以呢到有我都有惊喜。其实佢一冲既时候,我己经闻到好香芋,而入面用左类似其他既波波代替珍珠,但唔识影响系咩黎。小食叫左份简简单单既薯条,都香脆热辣。主食叫左份蟹柳蟹籽意粉share,貌相都吸引,食落口劲creamy,岩哂中意忌廉cream y既朋友。另外,意粉加左木鱼,食落去多咗一种日本嘅风味,但唔会好奇怪仲好夹。

天花样吊既紫色植物劲靓,又系点影都好靓🧡

饮品两杯都叫左紫色,好靓💜💜
分别系$45 紫薯波波鲜奶 & $45香芋波波鲜奶

小食叫左份简简单单既薯条,都香脆热辣。