2023-12-20 246 浏览
一嚟到这家店,已经闻到一阵阵紫薯嘅香甜,令人期待!首先落手试𠮶款牛油果碎蛋沙律牛角包,夹入去软滑嘅牛油果蓉同碎蛋,咬落去外皮微酥,内里弹牙有劲,哗,几夹!加埋外脆内腍嘅幼薯条,一啖一啖嘅快感真系欲罢不能🍟。跟住试𠮶紫薯窝夫,真系得意到喊,色彩缤纷吸晴!窝夫暖笠笠,香脆得嚟唔会过于油腻,搭配咗紫薯雪糕嘅话,味道层次丰富,夹杂咗轻微嘅绿茶香气,冰凉滑溜,几开心😋。最后啲焦糖布甸咖啡,起初有啲犹豫,不过打散咗布甸之后嘅每一啖,就系完美嘅甜蜜交织,边度揾得到呢款新奇体验!咖啡嘅香浓同布甸嘅香甜,撞出新火花,绝对系饮品界嘅黑马🏇。喺这家店叹嘅一个下午,好满足!无论系视觉、嗅觉定味觉,个个都话事,好似走咗一趟紫薯乐园,欢乐气氛满满,港式嘅悠闲完全体现咗出来,重点系,并唔会令腹中感觉罪恶——好正!下次还会再来探索其他款式,满满期待呀!🥰