2018-07-02 891 浏览
紫薯心太軟 $98.之前聽過夏雪既窩夫好食 咁岩哩幾日都落大雨 諗住食下野好過 就去西環探訪下.menu既甜品選擇 除左雪糕 就係窩夫 好耐未食過紫薯 所以點左哩個☺️上枱大約15分鐘度 賣相好少女心 好紫好高貴亦好豐富.有紫薯 紫薯心太軟 窩夫兩塊 豆腐雪糕☺️☺️唔好以為窩夫好普通 係有紫薯餡架😍窩夫雖然唔係脆身 但整得幾好食😍😍😍我最欣賞個紫薯心太軟 個心係好香濃紫薯 云尼拿牛奶味咁 仲係紫色😍 反而密瓜就普普通通.Overall唔收加一其實幾抵食 $98可以食到咁多野😮😮😮😮抹茶。特盛 $108前文講到叫左個紫薯甜品 另一份就揀左綠色既抹茶口味 一睇我咁整色整水就知係相機效果行先呢份以抹茶作主題既甜品盛合提供左窩夫以外既選擇 食材種類多不過相對無咁撐肚 包裝亦非常精緻 無論係抹茶口味野定紅豆白玉銅鑼燒都有濃厚日本風 可惜在當日咁岩無綠茶雪糕用左豆腐雪糕替換 店員已經sa左lum呢度既心太軟質素都幾高下 外皮唔會過厚 內裡既熔漿澎湃得黎食落又唔會太膩 而且抹茶口味相對少見 白玉就一貫咁有咬口 蕨餅同啫喱都係好岩我食 而替代既豆腐雪糕都意外地味濃 係得銅鑼燒個人無特別喜好評個中等除左一碟
紫薯心太軟 $98

抹茶。特盛 $108
除左一碟日式甜品外仲有杯玄米茶同黑色既唔知咩汁 睇左幾篇op食評有人話係黑蜜 事後睇返menu先見原來係落係個心太軟度 又長知識了 食完甜野嘆返杯日本茶又係一大享受 唔使帶住一口甜味而去
結論係雖然價格略高 但論質素論豐富我都覺得幾值得試 至少性價比一定比果啲號稱日本過江龍來得高