偶然見到位於沙田的龍門一番有推廣優惠,其實之前食過其他分店,印象中性價比都幾高,主打新式上海菜和紫砂燉湯,平均消費都係百零蚊左右,而且食物質素都唔錯,出品快靚正,而且推廣期內半價$29就彈到松葉蟹肉蟹膏小籠包,快衝!花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯$78推介!專程來這裏,就是為了這碗燉湯,首先一端上桌已經聞到很香的雞湯味,湯料勁足有半隻雞雞腿肉,還有花膠響螺真材實料,真的很值得!真係很大方,足夠二至三人享用,印象中不少餐廳啲燉湯都需要100-200多元,性價比好高蟹粉小籠包($58)多汁餡料非常爆滿,一定要趁熱食不錯前菜方面推薦茄子塔,平時比較少地方吃到,醬汁非常香濃好夾,炒飯粒粒分明,份量超級超級多,味道方面我哋都滿意

花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯$78

蟹粉小籠包($58)多汁餡料非常爆滿,一定要趁熱食不錯