2019-06-13
1968 浏览
最近興起食得有營既熱潮,所以同朋友今次選擇食得清淡啲,有營養啲同埋順便清清腸胃,所以我地去左悠素食。地點都好方便,位於銅鑼灣既鬧市。我地叫左dinner set,個set好豐富有前菜,手卷,湯品,主食,甜品同餐飲。前菜有四喜烤夫及秘制青瓜黑木耳伴琥珀腰果及華都夫薯仔合桃冰菜沙律。個烤夫賣相好靚,味道都唔錯。個黑木耳同青瓜食落去個口感好清涼,我個人比較喜歡食個腰果,味道甜甜,口感好脆。 個沙律就夠哂健康加埋冰菜個感覺好清新,口感都幾特別。個香芒牛油果苜蓿芽手卷,好特別,好有日本風味,個紫菜好脆,芒果夠哂甜。至於個湯品係黃菇竹笙雪蓮子黃耳燉湯,一飲落去就知火喉十足,用料又多又足,味道好清甜。主食方面,我地要左黑松露秋葵燴扁意粉伴天婦羅美國蘆筍($258)同埋牛油果鮮豆包南瓜新薯焗千層闊麵 ($248)。 個意粉味道好有黑松露既香濃,個天婦羅炸得啱啱好,唔油膩,味道唔錯。 至於個闊麵十,芝士味香濃,又多南瓜,同個闊麵好夾。至於個甜品,我地要左榛子咖啡乳酪蛋糕同埋泰式奶茶千層班戟 (+$25)。 個人比較鍾意個千層班戟,唔會太甜,口感層次都好豐富,同lady M有得比。個乳酪蛋糕雖然好精緻,但
至於個甜品,我地要左榛子咖啡乳酪蛋糕同埋泰式奶茶千層班戟 (+$25)。 個人比較鍾意個千層班戟,唔會太甜,口感層次都好豐富,同lady M有得比。個乳酪蛋糕雖然好精緻,但咖啡味香濃,食落去口感好好。
餐飲我要左杯熱檸檬蜂蜜,味道唔錯。