2018-01-26 54 浏览
今晚同食素既朋友食飯,由於我少食素,所以餐廳由佢揀....佢提議左間西式既素食餐廳, 咁我當然冇問題啦。上到去, 餐廳如其名, 用鏡黎做主要佈置, 睇落去好古典高雅, 坐低之後待應先為我地酌水, 水應該加左青瓜同一種香料, 飲落清新特別餐牌上既食物選擇都算多, lunch 有set, 夜晚叫主菜可以加$68轉套餐, 但係我地食唔哂咁多野, 所以選擇左散嗌~薯條伴黑松露醬 - 薯條炸得岩岩好,咬落香口,配黑松露醬食唔錯蘑菇忌廉湯 – 個湯好濃好香, 飲到有d蘑菇碎, 配埋一片好脆既牛肝菌伴多士, 用黎點湯飲, 好好味四色芝士闊條麵 – 如果鍾意食芝士一定要試, 芝士好香又足料, 咬落去啖啖都食到唔同既芝士味, 食唔停口松露蘆筍意大利飯 - 松露味好香, 而義大利飯亦煮得剛好唔會過硬餐廳既食材中用左好幾款菇菌類,係意粉、意大利飯面既 同 意大利飯中都用左冬菇、滑子菇、杏鮑菇、牛肝菌、虎蓉菇等,香味四溢!

2018-01-15