2019-09-15 1032 浏览
今晚同之之黎左呢间位于头牛角得宝商场既齐齐素到食饭.讲番点解会黎呢间到食先,因为我地食睇左某网媒介绍被吸引而来的.讲番入正题先,呢间餐厅离地铁站都唔系话好远.同埋易揾的.行番十分钟左右都会到.都方便易揾.我地去到门口同姐姐讲订左位,佢就示意我地要买票先.两位$396元正.好,入到去就揾左张2人台坐底.今晚既客人都唔系话多.只系坐左35%左右啦.之后我一个箭步就出左去睇下有咩好食先.系呢一边见到呢面都有D冷盘咁,有水果,云耳, 沙拉,凉粉,dessert我自己拎左D青瓜薯粉咁.食落都正常冇野.都OK既!见到有两款热饮,我自己就试左菊花茶,但系太甜........玄米茶冇试.食完冻既,我地就出去食热野.去左炸野个边,见到有2款Pizza,薯条咁.我自己就试左一件Pizza,薯条,春卷和咖哩角.重有个D四川青瓜.Pizza都OK,但系就应该系放耐左硬身左D薯条完全系漏左气.但系本身佢个做法应该系正既.就好似先前M记做个D Shake shake 咁.春卷入面,有好多种素菜丝整成,口感唔错,食落系爽口.但系又系一件漏左气既食物黎,而且比灯照住都系冻的.咖啡角都系同春卷薯条个D一样.唔想多讲.食
今晚同之之黎左呢间位于头牛角得宝商场既齐齐素到食饭.

我地去到门口同姐姐讲订左位,佢就示意我地要买票先.
两位$396元正.

一个箭步就出左去睇下有咩好食先.

我自己拎左D青瓜薯粉咁.食落都正常冇野.都OK既!

Pizza都OK,但系就应该系放耐左硬身左D
咖啡角都系同春卷薯条个D一样.唔想多讲.

食完呢转,咁我都去食番D主菜!我自己就尽量所有野都试.

会介绍下呢个爆炒福花.我几钟意辣辣地咁,会几开谓.但D西花就焗到出哂水....(如果系刚刚整出黎应该相当正的!

到最后我就食左D濑粉同埋粗炒.2样野都可以,濑粉浸左都应该有好一段时间但都唔会话好林.好易散咁.另外.粗炒都过得去咁啦.

唯一系个脆麻花之之话正.其实好多野都系为左唔浪费而食左去

坦白D黎讲,呢间系我食左咁多间素食自助餐黎讲最差最HEA既一间.而且呢个价钱,1D都唔觉得底食.同价去番D单点既素菜餐厅都好过呢到多多声.我同之之都唔系话食左好耐.(一个小时多D)但系除左粗炒有见到换过新既出黎,其他野都好似冇见过.佢既人流可能真系少定唔知点啦.

但是我自己就唔建议去呢到食,食完之后我自己谂会唔会系因为我地睇左广告话呢间野好正而期望过高呢?定系其实自己要求太高?

但坊间我都有食过3间呢D素食自助餐,但都唔会差成咁.

我自己就真系唔建议大家去呢到食.

2019-09-14