2021-01-26 28 浏览
📍𝗗𝗔𝗠𝗔 (尖沙咀) 相信一提起純素雪糕🍦,好多人都會即刻聯想起K11 Musea既DAMA。佢地主打素食,所有嘅食品都唔會添加蛋同埋奶。而且原來除咗甜品同飲品之外,佢地仲會提供其他既主食同埋小食!🔖素食者可以bookmark呢間啊!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:💜 麻辣百頁豆腐淮山拌麵 ($58) 淮山拌麵有2種顏色,分別係白色同埋紫色,而配料非常豐富,分別有百頁豆腐、蘑菇、車厘茄、沙律菜同埋枝豆,令整體賣相非常色彩奪目!✨ 食落去淮山拌麵既質感好爽口,加埋麻辣汁仲好正添!特別要推介佢哋嘅百頁豆腐,豆味好香濃,口感仲好Q彈,食落去感覺好清爽。😆 呢個咁健康既主食,就算減緊肥食都毫無罪惡感呀!😈❌💜 純素軟雪糕 (荔枝味) ($48) 加純素雞蛋仔(朱古力味) (+$26)估唔到呢到會有咁港式嘅小食 - 雞蛋仔!🤩 我地點左荔枝味雪糕同埋加配朱古力味雞蛋仔,食落去口感更加豐富。雞蛋仔既味道同我哋平時食開嘅會有啲唔同,因為都係純素嘅,但係口感依然做到外脆內軟,🍫朱古力味仲好香濃添!而且賣相仲好colourful~上面佈滿水果,而下面則有唔同種類嘅nuts。至於荔枝味雪糕食落好香甜好fre
📍𝗗𝗔𝗠𝗔 (尖沙咀)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
💜 麻辣百頁豆腐淮山拌麵 ($58)

估唔到呢到會有咁港式嘅小食 - 雞蛋仔!🤩 我地點左荔枝味雪糕同埋加配朱古力味雞蛋仔,食落去口感更加豐富。雞蛋仔既味道同我哋平時食開嘅會有啲唔同,因為都係純素嘅,但係口感依然做到外脆內軟,🍫朱古力味仲好香濃添!而且賣相仲好colourful~上面佈滿水果,而下面則有唔同種類嘅nuts。至於荔枝味雪糕食落好香甜好fresh!! 呢個甜品好推薦呀!

💜 火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 ($45)
係一款又吸睛又健康嘅飲品!有別於平時飲開既奶蓋,佢地既奶蓋係杏仁奶蓋,味道好特別!🥛奶蓋應該係用杏仁奶同豆腐製成,所以豆既味道好重好香濃,而且仲會有少少嘅杏仁碎,口感好濃厚!💓茶底方面係用火龍果同烏龍茶製成,火龍果味道好出,加埋清新嘅烏龍茶,飲落好夾!
💜 牛油果香蕉沙冰 (Soy milk) ($48)
一睇呢杯飲品嘅顏色就知道牛油果有幾足料啦!🥑牛油果嘅味道比香蕉突出,超級香濃,當中都可以隱約飲到少少香蕉嘅甜味🍌。而沙冰絞得好均勻,飲落去都算smooth~ 如果鍾意食牛油果嘅話一定會愛上呢個飲品!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓411號舖
Shop 411, 4/F, K11 Musea, Victoria Dockside, 18 Salisbury Road, Tsim Sha Tsui