2020-03-03
素一的位置係V Walk L2 牛角旁邊,因為在凹位,我繞了商場一圈先搵到🤮素一最出色的係壽司🍣,味道同賣相逼真美味。款式有三文魚、魷魚、吞拿魚和蛋等,卷物有:素一卷(太卷)、芝麻卷和紫菜卷。每件都試下,先知出色的程度。佢其實有種日本素食的感覺。你仲可以叫 凍豆腐、枝豆、紫蕃薯、天婦羅、中華沙律等,又有炸🥟,紅豆餡餅等,我唔一一例出了,味道都唔錯嫁前菜:沙律吧有齊基本的紅腰一豆, 鷹嘴豆、粟米、蕃茄和沙律菜等,醬汁有:黑醋、沙律醬和胡麻醬等。無咩特別。熱食味道不過不失,但食材種類好多。都係中式炆煮。有冬菇抄豆, 南瓜炆芋頭,羅漢齋,粉葛唔記得煮咩lu🤣🤣🤣另外,素菜餃子味道都唔錯!糖醋蛋令我失望😢因為我中意鐵蛋甘實的口感,可惜隻蛋🥚無論几黑都一樣霖,完全無醋薑醋的味道。甜品芝麻卷硬到頂胃!糯米滋,奶黃餡係怪怪地! 蛋撻賣相好好,不過太飽無食到。有個紫薯泥扮雪糕。中意飲野ge話,理到好多選擇。有老火湯,涼菜,豆漿,糖水,新店連沙冰都有😱😱😱!!!食素一係因為想食 素的日本野🍣🍢🍤,同埋想平平志地食到 好多好多😋種類的菜款🥗🍣🍝🥟。佢D豆漿🥛淡淡地又几好飲。但如果想有D特色野好似pizza
超出色的素壽司😋😋😋食素三文魚真係有三文魚味嫁😵
食素一係因為想食 素的日本野🍣🍢🍤,同埋想平平志地食到 好多好多😋種類的菜款🥗🍣🍝🥟。佢D豆漿🥛淡淡地又几好飲。但如果想有D特色野好似pizza 或者 素肉餅就要去其他素食店啦~😜
餐廳係抗疫時間,安排左tick紙仔,避免左食物放置太耐有病毒,係几好。但係,食客出去夾野無戴口罩🙅♂️,有D人仲邊夾邊講野💬🤬,見到都有D擔心🤒。有D食物好似紫薯泥甘,都放左好耐先有人拎👀。。。大家夾野記得唔好講野😷,考慮下衛生🙏。
手拍木耳