2018-11-07
雖然我叫脂肪達人,但我其實都好注意飲食,一D都唔脂肪!最近去左呢間甜品店,佢地意念係專為重視飲食健康的人士而設,採用天然及營養豐富的食材焗製蛋糕和甜品,供應一系列不含麩質、小麥及奶製品的甜點.有咸有甜純素tea set ($HKD 388 / 2 persons)純素tea set 要提早一日預訂,多達10款食物,overall食完會飽但唔頂胃Feel最鍾意SALTED CARAMEL POPCORN -迷你一口蛋糕爆谷cupcake海鹽焦糖蛋糕口感鬆軟,濕潤,配無奶忌廉,食完好實在,飽肚,唔似平時個d咁heavy;焦糖醬無牛油同甜度岩岩好另一推介:無麩質鬆餅 (Scone)比平時個d厚實,但唔硬唔乾,又唔會一手油,配無精製糖純素士多啤梨果醬,會飽肚但唔頂肚,因為細細粒(5cm方體咁上下)配一杯素奶咖啡 ,無得頂仲有比較特別係無麩質、純素及無精製糖 Double Chocolate / 無麩質、純素及無精製糖 Cheers Pod 自家制香脆燕麥配椰奶及奇亞籽,好有飽肚感,甜度適中.咸點方面純素麵包係工場自家製,當中最特別係無麩質純素紅菜頭酸青瓜撻,外殼好脆,紅菜頭餡淡淡嘅甜味,好天
另一推介:無麩質鬆餅 (Scone)
咸點方面
想食甜品又想健康,推介您The Cakery